Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Νέα κυκλοφορία: Justin Bieber




Το 13χρόνο τότε παιδί-θαύμα που ανακάλυψε στο διαδίκτυο ο σημερινός του manager, Scott "Scooter" Braun, μπήκε στην παγκόσμια μουσική σκηνή ως Usher's protégé, στο μεταξύ όμως μεγάλωσε κάτω από τα βλέμματα όλων μας, και στο BELIEVE, το νέο του album που κυκλοφόρησε στις 18 Ιουνίου, ο Justin Bieber κάνει τη διαφορά!
Με 13 τραγούδια (στην standard έκδοση + 3 επιπλέον στην deluxe) γραμμένα όλα από τον ίδιο, σε συνεργασία με μερικούς από τους μεγαλύτερους hit makers παραγωγούς και συνθέτες παγκοσμίως (βλ. Scooter, Usher, Max Martin, Mike Posner, MdL, Diplo, Hit-Boy, The Messengers, Zedd, Rodney Jerkins & Justin's vocal producer, Kuk Harrel), το BELIEVE μετράει και 4 μεγάλες συμμετοχές: Ludacris, Nicki Minaj, Drake και Big Sean. Και από το πρώτο worldwide smash single "Boyfriend" – που από τις 3 Μαΐου που παρουσιάστηκε στο MTV κατέρριψε κάθε ρεκόρ, συγκεντρώνοντας σε 24 ώρες 8 εκ. views στο YouTube, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 74εκ. views –, ως το party anthem "All Around The World" – τη δεύτερη συνεργασία του με τον Ludacris, μετά την τεράστια επιτυχία του "Baby"–, ή το "Die In Your Arms" , – 1 από τα 4 τραγούδια του album όπου ο Bieber συνεργάστηκε με τον παραγωγό του τελευταίου No. 1 hit του Michael Jackson "You Rock My World", Rodney Jerkins –, είναι σαφές ότι στο BELIEVE ο Bieber επεκτείνει τον ήχο του, το fanbase και το κοινό του. Η κατεύθυνση που έδωσε ο Bieber στον Rodney Jerkins ήταν ξεκάθαρη: Pop with urban elements.

Έτσι στο "As Long As You Love Me", το αγαπημένο κομμάτι του Bieber στο album, ο Jerkins πρόσθεσε dubstep sonics. Ενώ στο κομμάτι, που ο ίδιος θεωρεί τη πιο σημαντική στιγμή της συνεργασίας του με τον νεαρό πλέον τραγουδοποιό, το "Die In Your Arms" ο Jerkins μιλάει για: «ένα τραγούδι μεγάλων φωνητικών αξιώσεων που μας παραπέμπει σαφώς στον Jackson. Εδώ ο Bieber δεν τραγουδάει απλώς τρεις νότες. Καλείται να αποδείξει πόσο πραγματικά μεγάλη φωνή έχει και νομίζω ότι τα κατάφερε και με το παραπάνω!». «Μιλάμε για το ωριμότερο album του Bieber», συμπληρώνει ο Mike Posner, ο παραγωγός του "Boyfriend", which is the fastest-selling digital track of the year so far (2.3 million downloads, according to Nielsen Soundscan, in 10 weeks). Ήδη οι πρώτες κριτικές επέλεξαν τα αμέσως επόμενα τραγούδια του album που θα κυριαρχήσουν το φετινό καλοκαίρι, είναι το "As Long As You Love Me" feat. Big Sean, το "Beauty And A Beef" feat. Nicki Minaj, το "Right Here" feat. Drake, το "Thought Of You" και το "Catching Feelings", που και ο ίδιος ο Bieber ξεχωρίζει για τη δύναμη των στίχων του. Όλοι όμως ανεξαιρέτως συμφωνούν ότι το BELIEVE σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση του BIEBER «from a teen phenomenon to a real adult artist".
TRACKLIST
1. "All Around The World" feat. Ludacris
2. "Boyfriend"
3. "As Long As you Love Me" feat. Big Sean
4. "Catching Feelings"
5. "Take You"
6. "Right Here" feat. Drake
7. "Fall"
8. "Die In Your Arms"
9. "Thought Of You"
10. "Beauty And A Beef" feat. Nicki Minaj
11. "One Love"
12. "Be Alright"
13. "Believe"
14. "Out Of Town Girl"
15. "She Don't Like The Lights"
16. "Maria"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου